Време е за парти с коктейли! Време е за Johnnie Blonde!

Деница Стефанова
11 август 2021

Кой е казал, че всичко през лятото трябва да се случва единствено и само на морето?

Ние със сигурност не сме. Дори ще ви признаем, че през горещия сезон, едни от най-хубавите партита, които сме посещавали, са били в града. Дали спомените ни за младежките домашни купони са виновни, или просто всичко се дължи на спокойната и непринудена атмосфера, която подпомага една хубава среща с приятели лесно да се превърне във вихрено парти с много смях забавление – не е ясно, но чарът на домашните събирания е факт.

Особено сега, когато всички гледаме се навъртаме в помещения с климатик, а в чашите ни да подрънкват ледчета. Дори кафето понякога го пием с лед (или със сладолед), а след работа сме готови да добавим и малко градус в чашата с разхлаждаща напитка.

В този момент, когато изберете да си направите домашен коктейл в края на деня, не ви ли минава през ума идеята, че ще е далеч по-добре да споделите този летен коктейл с приятели? Да, говорим точно за това – парти с летни коктейли! Импровизирано, непретенциозно, но с потенциал да се превърне в незабравимо.

Какво ви е необходимо?

Минимално планиране, максимално широка усмивка и няколко безупречни рецепти за летни коктейли.

За планирането и коктейлите можем да помогнем ние, усмивката е ваша отговорност, но няма как човек да не се зарадва, когато посреща любимите си хора у дома и им подава чаша с добре приготвен коктейл. Какво друго ви трябва за лудо домашно парти? Сега ще ви кажем.

Свежи плодове

Необходими са за коктейлите, но може да предложите и свежи плодови шишчета или просто поднос с различни плодове за леко похапване между интересните разговори. Да не говорим, че една богата фруктиера винаги е добра декорация.

Лед

Вкъщи сте, имате пълни възможности за импровизация. Може да направите голяма буца лед, която да разбивате с нож и парчетата да се получат неравномерни и интересни. Може да спрете и на нестандартна форма за ледчета във формата на целувки, китари, ананаси. Има дори формички фламинго и пингвини. Сами ще прецените докъде се простира чувството за хумор за гостите ви.

Шейкър

Ако все още нямате собствен – това парти е идеален повод да се сдобиете с един. Метален или стъклен, няма толкова важно значение, ключов е резултатът. С шейкър може да се приготвя и айс кафе, безалкохолни коктейли, шотове и алкохолни шедьоври. Курсовете за бармани са важни, разбира се, както и практиката зад бар, но дори само притежанието на шейкър вече ви прави барман любител и ви дава неограничени възможности за забавление.

Рецепти за коктейли

Вероятно смело смесвате разни алкохолни напитки с безалкохолни, но това не е точно дефиницията за приготвяне на коктейл. Приготвянето на коктейл е изкуство и ние сме приготвили кратък пътеводител как да го овладеете в домашни условия достатъчно добре, за да се превърнете в любимия домакин.

Тема на коктейлите

Съгласете се, че с едно парти не може да изчерпите цялото световно коктейлно наследство. Затова е по-добре да си изберете тема на коктейлите. Може да бъде "коктейли с диня" например. Или "коктейли в шотове". Ние обаче ви предлагаме стилно решение, с което ще уцелите вкуса на всички и ще поддържате атмосферата на едно малко по-изискано ниво, а именно - коктейли с уиски. Любимото питие на мнозина, което е неочаквано добро в коктейлна комбинация, особено ако се доверите на рецептите, които ще ви предложим.

Johnnie Blond Ad

Време е за Johnnie Blonde

Запознайте се с Johnnie Blonde – новия ви приятел от семейството на Johnnie Walker, който идва да разчупи уиски стереотипите.

Johnnie Blonde е иновативен уиски бленд, отлежал в бъчви от американски бърбън, което носи мекота и сладост. Идеята му е да бъде по-желан за новата генерация уиски консуматори, които обичат свежи летни коктейли и по-меки и пивки алкохолни напитки. Ароматът му също е зашеметяващ – ще усетите крем ванилия с карамелизирана захар, балансиран с леки пиперливи нотки и аромат на свежи горски плодове.

Селектирахме най-успешните рецепти за летни коктейли с уиски – вижте ги.

Blonde John Collins

Рецепта за коктейл Джон Колинс е представена за първи път в лондонския "Наръчник на стюарда и бармана" още през 1869 г. Тогава се е приготвял с уиски или с джин. Нашият вариант обаче е малко по-различен, защото е с уиски Johnnie Walker, на каквото не са могли да се насладят през 1869 г.

Съставки:
270 мл сода
45 мл уиски
30 мл прясно изцеден лимонов сок
15 мл захарен сироп
2 – 3 коктейлни черешки за украса

Техника: Лимоновия сок, захарния сироп и уискито се шейкват с много лед, след това се прецеждат в чашата също върху лед. Добавяте содата, разбърквате внимателно с дълга лъжица и добавяте черешките за разкош.

From the team at Johnnie Walker

Ginger Whiskey

Това е мястото, където изисканото уиски среща джинджифиловата бира, за да се създаде високоосвежаваща и вкусна напитка с отлично съчетани аромати. Прилича на стандартната комбинация на уиски с кола, защото се приготвя почти по същия начин, но вкусът е изненадващ и нов.

Съставки:
150 мл джинджифилова бира
35 мл уиски
20 мл лимонов сок

Техника: Минете през шейкър с лед уискито и лимоновия сок. Изсипете ги във висока чаша с лед и добавете бирата. Може да добавите прясна мента за разкош.

Monkey Jam

Свежа комбинация, която като че ли е изобретена от българин, защото съдържа домашно сладко, но произходът й може да бъде проследен до Сухия режим.

Съставки:
50 мл уиски
20 мл лимонов сок
2 чаени лъжички мармалад или конфитюр
50 мл газирана вода

Техника: Слагате всичко без газираната вода в шейкър с лед. Разклащате много силно, докато всичко се смеси добре и прецеждате в ниска чаша. Добавяте лед и доливате с газирана вода. Може да украсите с лимонови или портокалови корички.

В някои нюйоркски барове към тази комбинация добавят и няколко глътки червено вино, а в други заменят с бяло газираната вода. Не ви съветваме обаче лятото да смесвате концентрат с вино, но сме длъжни да ви дадем цялата рецепта.

Вие сте на ход!